Kuchnia

cukiereczki

Moje Walijskie Pichcenie ...: CZEKOLADKI Z GALARETKĄ
Co potrzebujemy:

1,5 tabliczki mlecznej czekolady
1 galaretka smak dowolny, ja użyłam wiśniowej



Wykonanie:

1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wnętrze naszych foremek lub papilotek smarujemy czekoladą używając pędzelka. Wkładamy formę na kilka minut do lodówki lub zamrażarki. Możemy wykonać tę czynność dwa razy, aby warstwa była grubsza i nie pękała.

2. Galaretke rozpuszczamy w 200ml wody (miałam taką na 500ml), aby była gęsta. Gdy przestygnie, wlewamy do foremek z czekoladą, nie do końca, tak do 3/4 wysokości foremki. Znów wkładamy do zamrażarki. Gdy galaretka stężeje, smarujemy wierzch czekoladą, zamykając w ten sposób nasze czekoladki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation