Kuchnia

Zdrowe nie znaczy nudne

Pasty kanapkowe

Składniki
Crunchella
wafle Crunchella
3 jajka
łyżka majonezu
suszone pomidory w oleju
kilkanaście oliwek
bakłażan
jogurt naturalny
puszka ciecierzycy
3-5 łyżek soku z cytryny
1,5 łyżki pasty sezamowej (tahini)
2 zmiażdżone ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
kiełki
sól, pieprz


Produkty użyte w przepisie
Crunchella Natural Wafle pszenno-ryżowe
Przygotowanie


Pasta jajeczna

Kilka jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i zmiksować. Dodać majonez, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Pasta z oliwek i bakłażana.

Oliwki pokroić w talarki, bakłażana umyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i odstawić na kilka minut. Gdy puści sok opłukać i osuszyć aby pozbyć się goryczki. Podsmażyć bakłażana na patelni i pokroić w kostkę. Do miseczki dać kilka łyżek jogurtu naturalnego, pokrojone warzywa. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Hummusu.

Ciecierzycę odsączyć, czosnek zmiażdżyć. Do wysokiej miski dać 2 łyżki oliwy z oliwek, 1,5 łyżki tahini, 3-5 łyżek soku z cytryny oraz wymienione wcześniej składniki. Wszystko razem zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Jeśli będzie zbyt sucha można dodać trochę płynu z puszki ciecierzycy. Doprawić solą i pieprzem.



Pasty przekładamy do miseczek podajemy z waflami crunchella i kiełkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation