Kuchnia

Zdrowe nie znaczy nudne

Naleśniki z otrębami pszennymi i prażonymi jabłkami z rozmarynem

Składniki
60 g otrębów pszennych firmy Kupiec
250 ml mleka
1 jajko
szczypta soli
175 g mąki pszennej
3 duże jabłka
gałązka rozmarynu
łyżka brązowego cukru
masło do wysmarowania formy i obłożenia

Przygotowanie




Mleko, jajko, sól, mąkę i otręby wymieszać dokładnie na ciasto naleśnikowe. Na dobrze rozgrzanej patelni smażyć naleśniki. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię razem z rozmarynem i prażyć kilka minut, często mieszając, pod koniec dodając cukier. Na każdym naleśniku nakładać jabłka i zawijać jak krokiety. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu nasmarowanym masłem, obłożyć niewielką ilością wiórków masła i zapiekać na wyższym poziomie piekarnika przez 10 minut w 220 st.. C. lub trochę krócej z włącząną funkcją grill.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation