Kuchnia

Niskoweglowodanowe

Kapusta pekińska z rzodkiewką w sosie jogurtowo ogórkowym

Składniki:

sok z cytryny b.d.
ogórek świeży 18 g
cukier 1 g
jogurt naturalny 150 g
koperek 15 g
oliwa z oliwek 5 ml
rzodkiewka b.d.
kapusta pekińska 350 g
sól b.d.



Ilość porcji – 2-3

Czas wykonania – 15 min.

Stopień trudności – bardzo łatwy



Składniki:

½ kapusty pekińskiej
½ ogórka świeżego ze skórką
kilka rzodkiewek
½ pęczka posiekanej natki koperku
1 mały kubek, gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
kilka kropli soku z cytryny
szczypta cukru
sól



Sposób wykonania:

kapustę szatkujemy,
ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach,
rzodkiewki kroimy w półtalarki,
kapustę i rzodkiewkę wrzucamy do miseczki,
do drugiej wkładamy starte ogórki, dodajemy pozostałe składniki: jogurt, koperek, sok z cytryny, oliwę, cukier oraz sól, mieszamy i odstawiamy na 15 min. żeby smaki się "przegryzły",
po tym czasie sos łączymy z kapustą i rzodkiewką,
podajemy jako samodzielne danie z bagietką czosnkową lub jako dodatek do mięs i ryb.


http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/kapusta-pekinska-z-rzodkiewka-w-sosie-jogurtowo-ogorkowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation