Kuchnia

Niskoweglowodanowe

Sałatka brokuł-ogórek-feta

Składniki:

brokuły 500 g
feta 200 g
kukurydza 1 puszka
ogórek 180 g

Składniki:

*1 brokuł

*1 opakowanie sera feta

*1 puszka kukurydzy konserwowej

*1 zielony ogórek

Sos:

*1 łyżka majonezu

*3 łyżki jogurtu naturalnego

*2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Brokuła umyć, podzielić na różyczki i wrzucić do osolonej i lekko poslodzonej wrzącej wody. Gotować około 4 minut by brokuł był miękki, ale jednocześnie chrupiący. Gotowe brokuły wyjąć z wody i odsączyć na sitku. Pozostawić do ostygnięcia.

Ser feta i ogórek pokroić w niedużą kostkę. Odlać zalewę z kukurydzy. Wrzucić do miski fetę, ogórka i kukurydzę, a następnie ostudzonego brokuła.

Połączyć w kubku majonez i jogurt, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. Takim sosem polać warzywa i całość delikatnie wymieszać. I juz ! :)

Smacznego :)

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/salatka-brokul-ogorek-feta
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation