Kuchnia

sosy, dipy

Boski, włoski, ziołowy dressing do sałatek (i marynata)!

Składniki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1/4 szklanki octu winnego
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżka posiekanego tymianku
1 łyżka posiekanego oregano
2 łyżki posiekanej bazylii
1 i 1/2 łyżeczki miodu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Zamiast wydawać pieniądze na gotowe sosy do sałatek i faszerować się chemią przygotuj domowy dressing ze świeżych ziół.
Drobno posiekane zioła wymieszaj z czosnkiem w zakręcanym słoiczku. Dolej oliwę z oliwek, miód i ocet. Dokładnie zakręć i wymieszaj. Dopraw solą i przechowuj w lodówce maksymalnie przez 4 dni. Używaj do lekkich sałatek lub jako marynatę do kurczaka czy ryb.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation