Kuchnia

sosy, dipy

sos hamburgerowy jak w Big Macu

Składniki na magiczny sos (mała miseczka):
2 łyżki gęstego majonezu

2-3 bardzo drobno posiekane korniszony
1 mała łyżeczka bardzo drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka musztardy stołowej
szczypta czosnku suszonego
kilka kropli octu winnego
1/2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki stałe bardzo drobno siekamy - chociaż i w wersji grubo krojonej sos smakuje przepysznie. Majonez mieszamy z musztardą i wszystkimi przyprawami. Sosik gotowy. Warto podwoić tudzież potroić proporcje sosu, gdyż smakuje dosłownie do wszystkiego: zapiekanek, hot - dogów, kotletów, sałatek, a nawet do samej zrumienionej na grillu bułeczki. Głównym jego zastosowaniem jest jednak wydobycie z każdego hamburgera smaku na miarę Big Maca. I uwierzcie mi - naprawdę taki smak poczujecie. A najlepiej to nie wierzcie, tylko spróbujcie sami. Autorowi oryginału jeszcze raz gratuluję i dziękuję. Kuchnia po mojemu w pewnych aspektach nie była by bez niego taka sama.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation