Kuchnia

sosy, dipy

pyszny chrzan z jajkiem i ananasem

słoiczki – 2 x 180 g - utartego chrzanu z octem (firmy Polonaise)
4 jajka ugotowane na twardo
ok. 2-3 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18 %
ok. 2 łyżeczek cukru
2-3 łyżki posiekanych i odsączonych kawałków ananasa w puszce

Ugotować jajka na twardo, dobrze ostudzić, obrać.
Chrzan przerzucić ze słoiczków na sitko i dobrze odcedzić z zalewy.
Utrzeć na drobnej tarce jajka, lekko osolić.
Wymieszać w salaterce odcedzony chrzan z utartymi jajkami, doprawiać stopniowo dodawaną śmietaną i cukrem do uzyskania smaku, który nam najbardziej odpowiada. Dodać kawałki ananasa, wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation