Kuchnia

sosy, dipy

Chimichurri

przedstawiam wam Chimichurri. Ten mega zdrowy i zielony sos-przystawka, tradycyjnie używany w Argentynie jako dodatek do grilowanych mięs lubią wszyscy, bez wyjątku, nawet przedstawiciele płci męskiej.

1 duży pęczek natki pietruszki (przepis na ok. 10 dkg liści)
1/2 szklanki oliwy z oliwek
4 duże ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
ocet balsamiczny
Zebrać razem wszystkie składniki.05 15 11 chimichurri grilled steak (1) JWJ
Natkę dokładnie umyć i wysuszyć; przebrać liście i usunąć grube łodygi.
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze lub przystawce do robota kuchennego, na półpłynną substancję o w miarę gładkiej konsystencji.
Dodać do smaku ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation