Kuchnia

Na ostro!

Sałatka ze śledziami, zielonym groszkiem i czarnymi oliwkami.


Składniki
2 porcje

200 g filetów śledziowych marynowanych w occie
1/2 szklanki posiekanych czarnych oliwek
1 mała puszka zielonego groszku lub 2/3 szklanki ugotowanego mrożonego groszku
1/3 cebuli (najlepiej podłużnej) posiekanej, sparzonej na sitku
świeżo zmielony czarny pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oleju lnianego (lub innego roślinnego lub majonezu)

Przygotowanie:
Filety odsączyć, osuszyć, pokroić na kawałki jeśli jest konieczność, włożyć do miski, dodać pokrojone czarne oliwki, dokładnie odcedzony groszek, cebulę, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dodać natkę pietruszki oraz olej lub majonez, wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation