Kuchnia

Na ostro!

OMLET Z PIECZARKAMI

CZAS GOTOWANIA: 15 minut

SKŁADNIKI:
JAJKA – 6 sztuk
PIECZARKI – 2 szklanki
CEBULA – 1 średnia
MASŁO KLAROWANE LUB OLEJ KOKOSOWY – do smażenia
PRZYPRAWY – SÓL, PIEPRZ/CZARNUSZKA, NATKA PIETRUSZKI

PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki i cebulę płuczemy i kroimy w kostkę.
2. Rozgrzewamy masło na patelni. Szklimy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki i solimy. Dusimy pod przykryciem około 5 min.
3. Po wyznaczonym czasie zdejmujemy przykrywkę i gotujemy pieczarki aż do odparowania ¾ wody.
4. Jaja miksujemy blenderem z lnem mielonym i przyprawami.
5. Przygotowujemy omlety: rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Wylewamy połowę porcji masy, ścinamy z obu stron i powtarzamy zabieg z drugą częścią masy.
6. Na gotowe placki kładziemy przyrządzone pieczarki, zawijamy. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation