Kuchnia

Na ostro!

Przepis na śledzie ze śliwką, cebulką orzechami.

Składniki:
słoik ¾ l
5 filetów z solonych śledzi
10 wędzonych śliwek
3 szalotki drobno posiekane
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
100 ml oleju
sól i pieprz do smaku
odrobina suszonego tymianku

Przepis na śledzie solone: Pokrój śledzie wzdłuż na paski. Na każdy kawałek połóż śliwkę, zwiń w koreczek i nakłuj drewnianą wykałaczką. Ułóż śledziowe koreczki na przemian z posiekanymi orzechami i drobno pokrojoną cebulką w szklanym słoiku i zalej olejem. Dopraw tymiankiem, popieprz i dopraw solą w razie potrzeby. Śledzie smakują najlepiej jak się przegryzą. 1-2 dni w lodówce i już są pełne smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation