Kuchnia

Na ostro!

Kurczak po tajsku:
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 25 minut
Danie gotowe w: 40 minut
Kalorie: 410 kcal
Liczba porcji: 4

Główne składniki

3 piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
1 papryczka chili
mango
puszka mleczka kokosowego
2 łyżki curry
sól
pieprz
kolendra
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę, podsmaż, dodaj pokrojone w paski papryki, smaż jeszcze przez chwilę, następnie wlej mleczko kokosowe. Przypraw

2. Duś na średnim ogniu około 15 min. W tym czasie zmiksuj pół mango, resztę pokrój w drobną kostkę

3. Dodaj mango, duś kolejne 10 minut

Taki danie będzie wspaniale smakowało z makaronem ryżowym lub białym ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation