Kuchnia

Na ostro!

Macaroni and cheese

Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 10 minut
Danie gotowe w: 20 minut
Kalorie: 410 kcal
Liczba porcji: 2

Główne składniki

250 g makaronu kolanka
0,5 kg startego sera żółtego
60 g masła
30 g mąki pszennej
3/4 szklanki mleka
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, uważaj, żeby nie rozgotować

W małym garnku roztop masło i dodaj do niego mąkę, podsmaż chwilkę do momentu połączenia się składników, następnie wlej mleko i gotuj, dopóki całość nie zgęstnieje (zależy nam na konsystencji podobnej do budyniu). Zdejmij garnek z ognia, dodaj przyprawy i ser. Całość wymieszaj

Serowy sos połącz z makaronem, podawaj na gorąco
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation