Hobby

Zdrowe

Obiad na lato - leczo | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Składniki na 3 porcje:
Kiełbasa z wysoką zawartością mięsa - 150 g - pulpety z indyka
Cebula - 2 sztuki
Papryka czerwona i zielona - 3 sztuki
Fasolka szparagowa - 2 garści
Cukinia - 2 sztuki - pieczarki
Pomidor - 3 sztuki
Natka pietruszki - pęczek
Przyprawy do smaku: sól, pieprz, ostra papryka


Sposób przygotowania:
Kiełbasę kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie - podsmażamy bez dodatku tłuszczu.
Na patelnie wrzucamy kolejno posiekaną drobno cebulę, paprykę, fasolkę oraz cukinię.
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy posiekane pomidory (uprzednio sparzone we wrzątku i obrane ze skórki) i dusimy aż się rozpadną.
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku - leczo podajemy z pełnoziarnistym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation