Hobby

Zdrowe

Gulasz z indyka

Potrawa bogata w pełnowartościowe białko. Zawiera także żelazo będące składnikiem naszej krwi a zatem związkiem niezbędnym do życia. Jego łatwo przyswajalna forma sprzyja pełniejszemu wchłanianiu.
Składniki

udo z indyka,
cebula,
przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy,
oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania
Zdjąć skórę z mięsa i usunąć kości. Następnie pokroić mięso jak na gulasz. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Mięso szybko obsmażyć na dość silnym ogniu na oliwie, dodać cebulę. Chwilkę smażyć i zalać wodą, przyprawić do smaku i dusić aż cebula przekształci się w sos.

Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie
Białka Tłuszcze Cholesterol Węglowodany Błonnik Witamina C Witamina A 362,2 kcal
37,36 g 22,92 g 158 mg 2,78 g 0,68 g 2,4 mg 80,8 µg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation