Kuchnia

Obiad przepisy

Ziemniaki w waflu

Ugotowane ziemniaki ok 40 dag, ok 10 dag wędzonego boczku, mała cebula, majeranek łyżeczka, natka pietruszki, sól, pieprz

Do ugotowanych, odcedzonych gorących ziemniaków dodałam usmażony pokrojony w drobną kostkę wraz z cebulą boczek, majeranek, pieprz i łyżkę drobno pokrojonej natki pietruszki - ubiłam tłuczkiem. Wafel ułożyłam na zwilżonej kuchennej ściereczce. Równomiernie rozprowadziłam masę ziemniaczaną. Zostawiłam na kilka minut. Gdy wafel zmiękł zwinęłam w roladę. Następnie roladę pokroiłam na ok 2 cm plastry. Każdy krążek obtoczyłam w rozmąconym jajku i tartej bułce. Usmażyłam na rumiano na rozgrzanym oleju
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation