Kuchnia

Moje gotowanie

Kolorowa tarta (4 małe porcje )
Ciasto: 80 g margaryny, 1 szkl. mąki, 1 jajko, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szkl. zmielonych błyskawicznych płatków owsianych , szczypta przypraw (czerwona słodka i ostra papryka, bazylia, zioła prowansalskie) – Składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 30 minut, w tym czasie przygotowujemy farsz.
Farsz: 5 dużych plastrów żółtego sera, 3 plastry chudej szynki, 1 gruby plaster suchej krakowskiej, 8 różyczek ugotowanego brokułu, łyżka obranych pestek słonecznika i dyni , 3 łyżki kukurydzy, 2 łyżki fasolki czerwonej, ok. 30 gram fety – na wylepioną ciastem blachę do tarty nakładamy brokuł, fasolę, kukurydzę, połowę sera, szynkę i kiełbasę, fetę, resztę sera i posypujemy pestkami. Ustawiamy piekarnik z termo obiegiem na 160⁰C i pieczemy przez około 40 min. W czasie pieczenia robimy swój ulubiony sos i cierpliwie czekamy na pyszną tartę. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation