Kuchnia

Moje gotowanie

Sycąca Tarta (ok. 4-6 porcji )
Ciasto: 1 jajko 80gram zimnej margaryny 1,5 szklanki mąki – masło mieszamy z mąka (konsystencja kruszonki), dodajemy jajko i szybko zagniatamy. Wkładamy na godzinę na lodówki. Po tym czasie rozwałkujemy i wylepiamy blaszkę nakłuwamy widelcem, wkładamy jeszcze na 10 min do lodówki ( w tym czasie rozgrzać piec do 160⁰C z termo obiegiem) ,nakładamy folię i obciążamy grochem, wkładamy do pieca na 15 min, po tym czasie zdejmujemy folię i obciążenie, nakładamy przygotowany farsz.
Farsz: pół średniego ugotowanego brokuła, 4 łyżki kukurydzy, 150 gram pieczarek , 100gram sera żółtego , 100 gram mielonego mięsa ( rodzaj do wyboru),przyprawy: ostra papryka, przyprawa do grosa, przyprawa chińska, rozmaryn
W czasie gdy ciasto się piecze przygotowujemy farsz- Brokuł dzielimy na mniejsze kawałki, pieczarki podsmażamy, ser ścieramy na tarce, surowe mięso doprawiamy przyprawami. Po podpieczeniu ciasta od razu nakładamy kolejno surowe mięso, brokuł, pieczarki, kukurydzę i pieczemy 20 min. Następnie posypujemy serem i pieczemy jeszcze około 10-15 min. Można podawać z ulubionym sosem. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation