Kuchnia

Moje gotowanie

Cukinia faszerowana

Średnią cukinię przekrajamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Pieczemy pod przykryciem w 160⁰C z termo obiegiem około 30 minut. Małą cebulę drobno kroimy, szklimy na niewielkiej ilości oliwy, lekko ją soląc. W trakcie dodajemy rozdrobniony miąższ cukinii. W misce mieszamy 2 łyżki surowego mięsa mielonego (u mnie wieprzowina), 100 gram startego sera żółtego, 4 różyczki rozdrobnionych brokuł (gotowanych wcześniej we wrzątku przez 2 minuty), farsz z patelni, pieprzymy pieprzem czarnym i ziołowym. Na upieczone cukinie nakładamy farsz i posypujemy drobno pokrojonym serem pleśniowym(30-40 gram). Pieczemy jeszcze około 20 minut bez przykrycia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation