Kuchnia

zupy

Odczarowana zupa ogonowa



Odczarowana zupa ogonowa
2 ogony wieprzowe
2 marchewki
2 pietruszki
1 por
1 seler
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki soku pomidorowego
4 łyżeczki papryki w proszki
1 łyżka majeranku
sól
pieprz
4 liście laurowe
6 ziaren ziela angielskiego










- umyte i oczyszczone ogony wieprzowe wkładamy do zimnej i osolonej wody, zagotowujemy i odcedzamy
- do odcedzonych ogonów dokładamy obrane warzywa , liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy wodą, solimy i doprawiamy pieprzem, nastawiamy na wolny ogień i gotujemy wszystko do miękkości,
- na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, do zeszklonej cebuli dodajemy majeranek i czerwoną paprykę, przesmażamy, ale uważamy, żeby papryka nie przypaliła się
- na patelnię wlewamy sok pomidorowy wymieszany z przecierem i smażymy jeszcze chwilę
- ugotowane na miękko warzywa i mięso wyciągamy z wywaru
- do wywaru dodajemy cebulę z pomidorami
- warzywa kroimy w drobną kostkę, a ogony obieramy z mięsa i dodajemy do zupy
- gotujemy jeszcze około 30 - 40 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation