Kuchnia

zupy

Forszmak drobiowy | Jak Po Maśle

0,5 kg serc drobiowych
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1 papryka
puszka pomidorów
200 g pieczarek
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżka musztardy
łyżeczka papryki słodkiej i ostrej
majeranek
sól
bulion
natka pietruszki
Serca umyć, pokroić i ugotować w bulionie.
Pieczarki obrać.
…i usmażyć na łyżce oleju i przełożyć do miseczki. Podobnie postąpić z cebulą – obrać, posiekać i usmażyć.
Usmażoną cebulkę, pieczarki i posiekaną paprykę dodać do bulionu z sercami.
Dodać pomidory z puszki (rozdrobnić nieco) oraz koncentrat. Gotować jeszcze chwilę, aż papryka zmięknie. Na końcu dodać przyprawy i sól.

Moją zupę podałam z kleksem kwaśnej śmietany. Całość posypałam natką pietruszki.
Zupa mi bardzo smakowała, ale lepsza bez śmietany. Wypróbowałam jeszcze wersję z dodatkiem ogórka konserwowego, ale jednak wolę bez.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation