Kuchnia

Zdrowe nie znaczy nudne

150 g kaszy jaglanej firmy Kupiec
oliwa z oliwek
2 łyżki ostrej pasty z papryki
1 łyżeczka ziaren kuminu
1 łyżeczka ziaren kolendry
2 czerwone cebule
2 filety z piersi kurczaka
300 g dyni o twardym miąższu
2 puszki krojonych pomidorów
skórka i sok z cytryny
sól i pieprz
natka kolendry

Przygotowanie




Kasze jaglaną przelać gorącą wodą, następnie ugotować na pół twardo. W tym czasie podsmażyć na oliwie z oliwek pastę z papryki, roztarte w moździerzu przyprawy i drobno posiekaną cebulą. Smażyć całość około 10 minut.

Dodać pokrojone w kawałki piersi z kurczaka. Podsmażyć kolejne 5-10 minut. Dodać pokrojoną w kostkę dynię. Dusić całość 10 minut.

Dodać pomidory z puszki, skórkę i sok z cytryny. Zalać 500 ml wody. Gotować wszystko kolejne 15 minut. Dodać podgotowaną kaszę jaglaną. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż kasza będzie miękka.

Przed podaniem posypać całość posiekaną natką kolendry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation