Kuchnia

Na ostro!

Pasztet z selera naciowego

Składniki:
350 g selera naciowego oraz 35 g pora – pokrojone, ugotowane z odrobiną kurkumy, zmiksowane
ok. 2 filiżanek płatków owsianych – namoczonych na około 15-20 minut
jajko
2-3 łyżki mąki orkiszowej razowej
kolendra, kmin rzymski
sól, pieprz ziołowy
Porcja: brytfanka, podwójna keksówka
pasztet z selera naciowego
pasztet z selera naciowego
Przygotowanie: warzywa ugotować w odrobinie wody z dodatkiem kurkumy. Zmiksować. W misce wymieszać zmiksowane warzywa, dodać płatki owsiane, jajko, przyprawy zmiksowane, sól, pieprz oraz mąkę. Dokładnie wymieszać składniki. Przełożyć do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni.
Właściwości: równoważy wszystkie właściwości i jest lżejszy z od pasztetu z roślin strączkowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation