Kuchnia

śniadanka

Składniki

2 kromki ciemnego chleba tostowego
1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 pęczka szczypiorku
2 liście kapusty pekińskiej
4 plasterki ogórka
4 plasterki pomidora
1/2 kulki mozzarelli
połowa cebuli
6 plasterków polskiej kiełbasy
do posmarowania masło Lurpak
Sposób przygotowania:

Na suchej, rozgrzanej, grillowej patelni podsmażamy kiełbasę i cebulę
Kromki chleba smarujemy masłem (z obu stron)
Musztardę i jogurt mieszamy i smarujemy pieczywo (od wewnętrznej strony kanapki)
Na kromce chleba układamy kapustę pekińską, pokrojoną w plastry mozzarellę, kiełbasę i cebulę
Dodajemy plastry pomidora i ogórka
Całość posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy drugą kromką chleba
Na tej samej patelni grillujemy kanapkę
Zjadamy jeszcze ciepłą. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation