Kuchnia

śniadanka

torcikowe kanapki
Składniki

8 kromek chleba tostowego pszennego
1 opakowanie serka śmietankowego
6 plastrów szynki konserwowej
3 łyżki masła Lurpak
1 łyżeczka keczupu
2 rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
po 1 gałązce koperku, natki pietruszki
do smaku sól
Sposób przygotowania:

Serek śmietankowy biały doprawić solą, wymieszać
Odłożyć 2 łyżeczki serka i wymieszać z keczupem
Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony białym serkiem, położyć szynkę i przykryć drugą kromką posmarowaną masłem
Na jedną kanapkę użyć 4 kromki chleba, przekładać do wyczerpania składników
Docisnąć i wyciąć metalową foremką lub ostrym nożem okrągłe torciki - walce
Boki każdego torcika posmarować również serkiem i obtoczyć w posiekanym szczypiorku. - Wierzch każdej kanapki posmarować w połowie serkiem z keczupem a z białego wycisnąć szprycą ozdobne fale
Każdą kanapkę udekorować rzodkiewką, czubkami szczypiorku, koperkiem i natką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation