Kuchnia

śniadanka

BAGIETKA Z KOKOSOWYM TWAROŻKIEM, TRUSKAWKAMI i MIĘTĄ
Na 1x kanapkę, potrzebujesz:

- 1/2x dobrej bagietki, przekrojonej na pół wzdłuż
- 2x łyżki śmietankowego serka do smarowania
- 2x łyżki wiórków kokosowych
- 1x łyżkę miodu
- garść truskawek, pokrojonych w ćwiartki
- odrobinę maku
- kilka listków świeżej mięty

A robisz tak:

W małej miseczce mieszasz serek z wiórkami i miodem. Tak smakowitą mieszanką smarujesz teraz bagietkę i całość wkładasz na 3 minuty do piekarnika z termoobiegiem, nagrzanego do 200C. Niech całość cudnie się przypiecze i podgrzeje. Po tym czasie wyciągasz Twoją kanapkę z piecyka i układasz na niej truskawki. Całość posypujesz odrobiną maku i listkami mięty. Możesz skropić jeszcze odrobiną miodu - słodyczy nigdy za wiele :)
Prosto, prawda? I jak smacznie! Idealna kanapka do kawy, herbaty czy szklanki świeżo wyciskanego soku pomarańczowego... MNIAM!

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation