Kuchnia

sałatki

sałatka z faszerowanymi pieczarkami
Mix salat
pieczarki faszerowane mięsem
(użyłam karkówki zmieliłam doprawiłam czosnkiem, cebulka zrumieniona ,i czerwona papryka,pieprzem sola.)
sos -jogurt z koperkiem i czosnkiem
kilka ogórków -korniszony w plasterkach
papryka czerwona
pól ziemniaka ugotowanego



Smacznego!

Odpowiadam na pytania:

1. Jakie są twoje kulinarne inspiracje?
Inspiruje mnie chwila ,moment , uczucia -najbardziej miłość taka ze mnie niepoprawna romantyczka:)
2. Czego nie tolerujesz w kuchni?
Zwierząt chodzących po blatach-(koty, muchy,mrówki:),ogólnego nieładu-lubię mięć pookładane w szufladach itd,nie toleruje tez brudnych blatów,i podłogi -musza być wręcz sterylne:),nie toleruje kostek rosołowych, sosów z paczki itp:)
3. Bez jakiego dania nie wytrzymasz miesiąca?
bez rosołu:)dobrego prawdziwego ugotowanego na wiejskiej kurze ,warzywach :)
4. Jaka przyprawa dominuje w twojej kuchni? pieprz,czosnek
5. Słodko czy wytrawnie?
wytrawnie :)
6. Jeśli Twoja kuchnia byłaby krajem, to jakim?
Styl-Skandynawko-rustykalny,a menu dominuje kuchnia Polska,trochę wpływów włoskich,chińskich,i bałkańskich:)
7. Wymarzony urlop... Ty gotujesz czy odpoczywasz?
Nie lubię jak ktoś gotuje,tylko dla tego ze, lubię mięć wszystko pod kontrola i zrobić sama:)
8. Jaka pora roku najbardziej Cię inspiruje do kuchennych eksperymentów?
Lato
9. Kto/co sprawił, że gotujesz?
Babcia z nią i jej kuchnia kojarzy mi się dzieciństwo:),często u niej byłam i pomagałam w kuchni obserwowałam, co robi i tak mnie to złapało:)Mieszanie w garach:) jak mówi moja mama:) No ale ,nie bez znaczenia sercem domu nazywa się kuchnie:),tam przewijają się emocje ,uczucia ,ludzie,życie rodzinne:)
wspólne posiłki wzmacniają więzy rodzinne a jak dodatkowo wspólnie się je przygotowuje to jest cudne:).
10. Co jest najważniejsze w gotowaniu?
Wyczucie , intuicja,trochę fantazji,poczucia smaku,odwagi pasji i serce .
11. Dla kogo najbardziej uwielbiasz gotować?
dla najbliższych:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation