Kuchnia

sałatki

sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i kaszą

woreczek kaszy pęczak
puszka tuńczyka w sosie własnym
50g sera brie
5 suszonych pomidorów w zalewie
3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
pieprz bałkański
natka pietruszki


Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation