Kuchnia

sałatki

Sałatka z brokułami i serem feta

Składniki: - dwa mniejsze lub jeden duży kwiatek brokuła - ok. 10-15 dag sera feta - mały, gęsty jogurt naturalny - łyżka majonezu - ząbek lub dwa czosnku - garść płatków migdałów - sól, pieprz Brokuły podziel na małe różyczki odcinając je od łodygi. Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i blanszuj (b. krótko gotuj) ok. 2-3 minuty, w przypadku mrożonki - jeszcze krócej. Wyjmij z wody łyżką cedzakową i ułóż na talerzu do wystudzenia. Z jogurtu, majonezu, szczypty soli, pieprzu i zgniecionego ząbka czosnku wymieszaj sos. Migdały wrzuć na podgrzaną, teflonową patelnię i przytrzymaj na ogniu do lekkiego zezłocenia. Pokrusz fetę na brokuły, zalej wszystko sosem i posyp uprażonymi migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation