Kuchnia

sałatki

Sałatka z wątróbki i mango na liściach szpinaku

500 g wątróbki drobiowej

1 dojrzałe mango

3 spore garści świeżego szpinaku

sól

olej



winegret:

1 łyżka musztardy miodowej

1 łyżeczka cukru

1/4 szklanki oleju

1 łyżka soku z cytryny

sól

świeżo mielony pieprz
Przepis

Wątróbke umyj i oczyść z błonek. Posól i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Tylko pamiętaj, że wątróbka lubi mocno pryskać, więc nie nakładaj najlepszych ubrań. Wątróbkę pokrój na mniejsze kawałki.
Obierz mango i pokrój w grubą kostkę.
Szpinak umyj, osusz i przełóż do miski.
Składniki sosu przełóż do słoika, zakręć go i energicznie wymieszaj.
Liście szpinaku polej połową sosu i wymieszaj. Na nich ułóż pokrojoną wątróbkę i mango. Polej resztą sosu i posyp grubo zmielonym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation