Kuchnia

owsianki, kaszki

halawa z bananem i rodzynkami
łyżka klarowanego masła
-1/4 szkl kaszy manny
-szczypta kardamonu
-3/4 szkl wody
-łyżeczka soku z cytryny
-łyżka miodu lub cukru
-rodzynki (wg upodobań)
-1 mały banan (albo pół dużego)
Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy kaszę i ciągle mieszając prażymy na złoty kolor, dodajemy szczyptę kardamonu. W rondelku zagotowujemy wodę z sokiem z cytryny, miodem i rodzynkami (ile kto lubi, ja lubię duuużo, więc dałam garść), do gotującej się wody wsypujemy kaszę i dodajemy pokrojonego banana. Gotujemy aż masa zacznie odchodzić od ścianek rondelka. Przekładamy do miseczki i dekorujemy czym lubimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation