Kuchnia

owsianki, kaszki

jaglane tiramisu z waniliowym serkiem podane z prażonymi płatkami migdałowymi, malinami oraz kakao

Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- łyżeczka kakao
- gorzka czekolada (dowolna ilość)
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- łyżeczka syropu klonowego (opcjonalnie)
- szklanka wody

serek:
- 150 g serka naturalnego
- łyżka syropu klonowego
- ziarnka z 1/3 laski wanilii
- 1/3 szklanki ciepłej wody
- ok. 2 łyżek agaru (można zastąpić żelatyną)

Kaszę ugotować na wodzie, na koniec dodać pozostałe składniki, by dokładnie się połączyły i odstawić do ostygnięcia.
Serek naturalny połączyć z wanilią oraz syropem. Następnie rozpuścić agar w wodzie i dokładnie wymieszać z serkiem.
Masę przełożyć do miseczki/pucharka, przekładając na przemian raz serek, raz kaszę. Wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation