Kuchnia

owsianki, kaszki

Kasza jaglana zapiekana z gruszką nadzianą gorgonzolą z pekanami i miodem kasztanowym

Przepis:

50g kaszy jaglanej Skworcu
1 i 1/3 szklanki wody
Małe jajo
Szczypta soli himalajskiej
Szczypta cynamonu

Średnia gruszka
Kawałek gorgonzoli

Orzechy pekan, miód kasztanowy

Kaszę prażymy na rozgrzanej, suchej patelni na wolnym ogniu ok. 2 minuty.
Gotujemy w wodzie ok. 12 minut. Solimy.
Gdy ostygnie dodajemy rozbełtane jajko i cynamon, mieszamy.
Przekładamy kaszę do naczynka żaroodpornego.
Gruszkę kroimy na pół, wydłubujemy trochę ze środka, nadziewamy serem,
składamy, wbijamy w kaszę. Układamy orzechy.
Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.
Polewamy miodem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation