Kuchnia

owsianki, kaszki

Pieczone bananany z jogurtem i nutką cynamonu - 4 porcje

8 bananów
8 łyżek miodu
2 zimne gęste jogurty (o łącznej pojemności 400 ml)
szczypta świeżo startego cynamonu (można zastąpić mielonym)
8 łyżek granoli (można zastąpić chrupkim musli)
łyżka masła do wysmarowania formy
Przepis

Reklama


Piekarnik rozgrzej do 220 stopni - najlepiej nastawiony na grill.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
Banany obierz, przekrój wzdłuż na pół, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej miodem. Wstaw do piekarnika na 5-8 minut - zapiekaj, aż zmienią kolor i zaczną się lekko przypalać na brzegach.
Wyjmij z piekarnika, przełóż do miseczek, posyp cynamonem, rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem. Posyp granolą. Od razu podawaj, by ciepło bananów mieszało się jeszcze z chłodem jogurtu.
Czyż to nie przyjemny początek dnia?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation