Kuchnia

owsianki, kaszki

pieczona owsianka z masłem z nerkowców podana z kremowym, malinowo-daktylowym twarożkiem
Składniki:
- 6 łyżek płatków owsianych
- 1/2 szklanki mleka
- białko małego jaja
- łyżka syropu klonowego (lub miodu/syropu z agawy/itp.)
- kopiasta łyżeczka masła z nerkowców

Płatki owsiane zalać na noc mlekiem. Rano połączyć dokładnie z resztą składników i przełożyć do foremek na babeczki (można też zapiec w jednej większej). Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok.30 min. Smacznego!

twarożek: kremowy serek twarogowy połączony z łyżka naturalnego dżemu malinowego oraz posiekanymi daktylami - odłożony na noc do lodówki, dzięki czemu nabrał jeszcze intensywniejszej słodyczy daktyli
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation