Kuchnia

Na ostro!

Tagliatelle szpinakowe z pietruszką, cukinią, pomidorami i mielonym

400 g makaronu tagiatelle
ok. 350 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
4 pomidory
2 cukinie
duża garść świeżej pietruszki
1 łyżeczka suszonego majeranku oraz tymianku
garść oliwek (opcjonalnie)
oliwa z oliwek
sól i pieprz

Gotujemy makaron al dente w dużym naczyniu z wrzącą, osoloną wodą. Mięso doprawiamy pieprzem, solą i smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą. W trakcie smażenia dodajemy suszony tymianek i majeranek.

Cukinię kroimy w plastry, a pomidory w niewielkie kawałki. Warzywa dodajemy do mięsa. Całość łączymy i smażymy ok. 6-7 minut. Doprawiamy sporą ilością pietruszki i łączymy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem możemy posypać świeżo startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation