Kuchnia

fit słodkości

Pełnoziarniste biscotti (podwójnie pieczone)

Składniki:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
pół szklanki otrębów
dwa jajka
100g bakalii (dałam suszone śliwki, morele, jagody goji, słonecznik, dynię i migdały)
pół ziarenek z jednej laski wanilii
50g cukru trzcinowego
jedna łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka ubić z cukrem i ziarenkami wanilii aż do uzyskania lekkiej piany, dodać mąkę pełnoziarnistą, otręby, bakalie oraz proszek do pieczenia, zagnieść ciasto ręką. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i ułożyć na niej uformowany z ciasta ''chlebek''. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut. Po tym czasie wyjąć chlebek, odczekać parę minut, by przestygł, następnie pokroić go w 1,5-2cm plasterki, ułożyć jeszcze raz na blaszce i podpiec około 7-10 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę i pozostawić do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation