Kuchnia

fit słodkości

Jagielnik z brzoskwiniami ;)

Składniki:

Kasza jaglana – 200g
Jajko – 2szt
Miód – 75g
Mleczko kokosowe (stała część) – 400g
Proszek do pieczenia – 5g
Brzoskwinie w syropie – 200g

Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie gotujemy w 400ml wody.

Po ugotowaniu, jeszcze gorącą kaszę przesypujemy do miski i dodajemy jajka, mleczko kokosowe, miód i proszek do pieczenia. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy.

Masę przelewamy do tortownicy (u mnie 21cm), dekorujemy pokrojonymi brzoskwiniami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180’C (góra – dół) na ok. 70min.

Po upieczeniu ciasto musi odstać do całkowitego wystygnięcia.

Wartości odżywcze w 100g ciasta:
191kcal – 4g białka, 9g tłuszczu, 22g węglowodanów
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation