Kuchnia

fit słodkości

Fit jaglane ciasto czekoladowe

Składniki
2 woreczki kaszy jaglanej (200g)
2 banany
2 łyżki miodu
3 łyżki kakao
2 łyżki oleju kokosowego
2 jajka
mrożone maliny
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (bez soli)
Jeszcze gorącą kaszę wysypujemy do miski.
Dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki oprócz malin.
Wszystko blendujemy na gładką masę.
Wlewamy dość płasko (około 3cm) do jakiejś szerokiej foremki.
Na wierzchu układamy maliny.
Wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na 40 minut!
Notatki
Połączenie malin i czekolady to połączenie idealne!
Ciasto nie musi myć idealnie gładkie, wtedy struktura ciasta po prostu będzie miała widoczne ziarenka kaszy, ale w smaku będzie równie pyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation