Kuchnia

fit słodkości

Tartaletki z budyniem jaglanym

Tartaletki
1 mocno dojrzały banan
1,5 szklanki płatków owsianych
1 łyżka miodu
1 łyżka masła orzechowego
Budyń jaglany
1 szklanka mleka
5 łyżek płatków jaglanych
1 łyżka kakao
1 łyżeczka miodu
Na wierzchu
ulubione owoce
Tartaletki
Wszystkie składniki mieszamy rękoma i wklejamy dokładnie brzegi formy do muffinek (najlepiej silikonowe).
Pieczemy w 180 stopni przez 15-20 minut.
Budyń jaglany
Mleko gotujemy.
Dodajemy płatki i kakao i gotujemy do gęstości.
Na koniec dodajemy miód, a następnie blendujemy całość na gładką masę.
Notatki
Jeśli nie chcecie robić budyniu jaglanego, możecie zrobić gotowy czekoladowy budyń bez cukru z torebki!
Na wierzchu możecie ułożyć swoje ulubione owoce.
Najlepiej użyć silikonowych foremek, ponieważ po upieczeniu tartaletki świetnie odchodzą.
Jeśli nie posiadacie silikonowych wyłóżcie zwykłą foremkę folią aluminiową, ponieważ papilotki ciężko odchodzą od upieczonych babeczek.
Z takiej porcji wyszło mi 12 sztuk babeczek.
Tartaletki to doskonały pomysł na weekendowe spędzenie czasu, zarówno podczas przyrządzania jak i jedzenia!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation