Kuchnia

fit słodkości

KINDER COUNTRY
SPÓD
✔daktyle 120g
✔płatki owsiane 90g
✔ziarna słonecznika 100g
✔kakao 1 łyżka
✔płynny olej kokosowy
Daktyle namoczyć, odsaczyć, zblendować. Dodać pozostałe składniki i zblendować. Wyłożyć formę (średnica 20cm)
Gdyby masa była zbyt klejąca, dodać płatki i zblendować. Wstawić do lodówki.
MASA
✔sucha kasza jaglana 200g
✔mleko np.kokosowe 3 szklanki
✔wiórki kokosowe 100g
✔krem biała czekolada @womensbest.pl (opcjonalnie)
✔ksylitol wedle uznania
✔orkisz ekspandowany na oko :)
Kaszę ugotować. Zblendować. Dodać pozostałe składniki. Zblendować.
Masę wyłożyć na daktylowy spód i wstawić fo lodówki.
POLEWA CZOKO
✔gorzka czekolada 1 sztuka
✔daktyle 50g opcjonalnie ✔olej kokosowy 1 łyżka
✔orkisz ekspandowany
Czekoladę rozpuścić z 1 łyżką oleju kokosowego. Można połączyć ze zblendowanymi daktylami. Wymieszać. Wylać na ciasto. Posypać orkiszem i wstawić na noc do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation