Kuchnia

Obiady

Sałatka z polędwicą, orzechami nerkowca i mango - połączenie idealne.

Polędwica wieprzowa lub wołowa
Mix sałat z rukolą
czerwona cebula
ogórek
orzechy nerkowca
mango
sos winegret
zredukowany ocet balsamiczny



Polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i szałwią, smażymy, pod koniec, dodajemy całe ząbki czosnku i podlewamy czerwonym winem, chwilę dusimy pod przykryciem. Do salaty dodajemy pokrojoną czerwoną cebulę i ogórka, polewamy sosem winegret (sok z cytryny, oliwa z oliwek, musztarda, miód, zioła). Orzechy prażymy na patelni dodajemy do sałaty. Mango kroimy w kostkę, kładziemy na sałatę. Polędwicę kroimy na cienkie plastry, układamy na sałatce. Ocet redukujemy, polewamy sałatę oraz mięso.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation