Kuchnia

Obiady

Zupa krem z kalarepy z wędzonym łososiem
Składniki:

Cebula
Kalarepki (2 razy więcej niż ziemniaków)
Ziemniaki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Wędzony łosoś (1 plaster na 1 porcję)
Jogurt naturalny (po 1 łyżce na porcję- opcjonalnie, ja nie dodawałam)
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz

Cebulę pokroić, obraną kalarepę i ogórka pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę. Dodać kalarepę i ziemniaki, chwilę razem dusić. Następnie zalać bulionem warzywnym (na równi z warzywami lub około 1 cm nad warzywa). Przykryć i gotować ok. 20 min.
Łososia pokroić w paski, dodać jogurt, gałkę muszkatołową i pieprz. Podawać z łososiem pokrojonym w paski.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation