Kuchnia

Obiady

Chińszczyzna w sosie słodko - kwaśnym z dzikim ryżem
Składniki:

Pierś z kurczaka
Marchew
por
Fasolka szparagowa
Grzybki chińskie
kalarepka
Kiełki bambusa
Pędy bambusa
Groszek strączkowy
Mini kukurydze
kiełki fasoli mung
koncentrat pomidorowy
imbir
papryczka chilli
sok z cytryny
sos sojowy
pieprz
Ryż dziki

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu (około 20 min). Kurczaka kroimy w paski, marynujemy w sosie sojowym, smażymy na patelni bez tłuszczu.
Pora podsmażamy z imbirem, pokrojoną marchewką, dodajemy fasolkę, kalarepkę i resztę składników, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli wraz z pestkami. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy sos sojowy oraz koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, wszystko mieszamy., w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Podajemy z dzikim ryżem

Jeżeli nie chce nam się przyrządzać własnej mieszanki możemy skorzystać z gotowych mrożonek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation