Kuchnia

Obiady

Zupa pomidorowa z klopsikami

Składniki

Soczyste pomidory
papryczka chilli
cebula
2-3 ząbki czosnku
pasatta pomidorowa
bulion warzywny
oliwa z oliwek
makaron pełnoziarnisty
bazylia, sól, pieprz

Klopsiki:

mięso mielone z piersi indyka
posiekana bazylia


Pomidory i papryczki chilli pokroić. Cebulę i czosnek pokroić. W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, dusić aż cebula będzie miękka. Dodać pomidory, chilli, bulion. Gotować 20 min na małym ogniu, zupę przetrzeć na sicie i wlać do rondla, dodać pasatte pomidorową. Mięso wymieszać z bazylią, uformować kuleczki. Wrzucić klopsiki i gotować około 10 min na małym ogniu. Przyprawić do smaku, przed podaniem dodać makaron ugotowany al dente.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation