Kuchnia

Obiady

Pieczarkowy gulasz z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków
Składniki:

Kasza jęczmienna
Mięso z piersi kurczaka
Pieczarki
Por
Cebula
Jogurt naturalny
Ulubione przyprawy np. rozmaryn, pieprz, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, natka pietruszki

Na surówkę:

Gotowane buraki
Cebula
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
sól, pieprz

Nie podaje dokładnych proporcij, ponieważ zależą one od indywidualnych zapotrzebowań.
Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu. Pokrojoną cebulę oraz pora podsmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, gdy mięso będzie podsmażone dodajemy, pokrojone pieczarki, podlewamy w razie potrzeby wodą, dusimy przez kilka minut, gdy pieczarki zmiękną, zmniejszmy ogień do minimum, przyprawiamy, dodajemy jogurt naturalny, praktycznie już nie gotujemy, mieszamy.
Surówka:
Ugotowane buraki trzemy na tarce na grubych oczkach, do strtych buraków dodajemy pokrojona drobno cebulkę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, przyprawy, wszystko razem mieszamy.

Danie podajemy z kaszą i surówką z buraków.
Smacznego;-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation