Kuchnia

Obiady

Dorsz z porem, pomidorami i zielonym kalafiorem z ryżem basmati
Składniki:

Filety z dorsza
Ryż basmati
Por
Pomidory
Kalafior zielony
Passata pomidorowa
olej kokosowy
Przyprawy: czosnek, pieprz, sól, ulubione zioła, sok z cytryny, papryka czerwona, cynamon

Nie podaje dokładnych proporcji, ponieważ zależą one od indywidualnych zapotrzebowań.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pora i pomidory kroimy drobno,najpierw na pdgarzny olej kokosowy wrzucamy pora, chwile podsmażamy, dodajemy pomidora, rozdrobnionego kalafiora zielonego, dusimy pod przykryciem kilka minut, do miękkich warzyw (ale takich al dente) dodajemy odrobinę pasaty pomidorowej, sos przyprawiamy. Rybę gotujemy na parze.
Gotowy sos podajemy z ryżem basmati i rybą gotowana na parze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation