Kuchnia

Obiady

Udko z kurczaka z marchewkowym pęczakiem i surówką z buraczków
kładniki

Udko z kurczaka
Kasza pęczak BIO
Marchewka
Pietruszka
Cebula
Olej kokosowy
Pieprz, sól, czosnek, majeranek, ulubione zioła


Surówka z buraczków

Gotowane buraki
cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz, sok z cytryny

Cebulę podsmażamy na odrobinie oleju kokosowego. Dodajemy tartą marchew i pietruszkę. Podsmażamy, dodajemy surową kaszę pęczak, mieszamy zalewamy szklanką bulionu, gotujemy około 20 min aż kasza zmięknie i wchłonie bulion.
Udko z kurczaka pieczemy.
Buraka trzemy na tarce, dodajemy pokrojona cebulkę, sól, pieprz, sok z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation