Kuchnia

Obiady

Pulpety z indyka na zielono w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną
Składniki

Zmielone mięso z piersi indyka
Seler naciowy
Natka pietruszki
szczypior
Białko jajka
Otręby żytnie
Cebula
sól,pieprz, majeranek, bazylia, czosnek
Kasza gryczana

Sos:

Pasatta pomidorowa
czosnek, oregano, świeża bazylia, sól, pieprz, słodka paryka


Szczypiorek, natkę pietruszki, cebulę, seler naciowy drobno kroimy, dodajemy mięso mielone, białko jaja, przyprawiamy sola, pieprzem, czosnek, otręby żytnie papryka ostra, słodka. Wszystko razem mieszamy, formujemy kulki, Smażymy na patelni bez tłuszczu z dwóch stron. Na głębokiej patelni wlewamy passatę pomidorową lub pomidory w puszcze, przyprawiamy, bazylia, oregano, pieprz, wkładamy kotlety do sosu i dusimy parę minut. Podajemy z kaszą gryczaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation